انتخاب جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه
داشتن جعبه کمکهای اولیه در هر مکانی ضروری است. اما از آنجایی که آزمایشگاهها یکی از مکانهای شغلی پرخطر محسوب میشوند، وجود جعبه کمکهای اولیه در آزمایشگاه اهمیتی دوچندان دارد.
ضروری است که آزمایشگاه خود را به یک جعبهی کمکهای اولیه مجهز کنید که نه تنها شامل اقلام لازم برای مقابله با شرایط اضطراری باشد، بلکه به اندازه کافی بزرگ باشد تا نیاز تمام کارکنان آزمایشگاه شما را حین بروز حوادث پوشش دهد.
آیا میدانید جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه باید شامل چه چیزهایی باشد و چه ویژگیهایی داشته باشد؟ در این مقاله، برخی از نکات کلیدی را در انتخاب مناسبترین جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه بررسی خواهیم کرد.
۱. شناخت جعبه کمکهای اولیه
اولین نکته در انتخاب جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه این است که بدانید این جعبه چیست، چه کاربردی دارد و باید شامل چه چیزهایی باشد؟
جعبه کمکهای اولیه شامل مجموعهای از لوازم مورد استفاده برای ارائه درمان پزشکی است و بیشتر برای درمان آسیبهای جزئی مانند بریدگی، زخم و سوختگی استفاده میشود.
توجه داشته باشید که هیچ لیست مشخصی از اقلام موجود در جعبه کمکهای اولیه وجود ندارد، اما وجود برخی لوازم در هر کیتی ضروری است.
اینکه چه چیزی در یک جعبه کمکهای اولیه وجود داشته باشد، به عوامل متعددی مانند خطرات رایج، اندازه کیت و تخصصی یا عمومی بودن کیت بستگی دارد.
رایجترین محتویات این جعبه در ادامه ذکر شده است. اما بسته به نوع آزمایشگاه ممکن است محتویات متغیر باشند.
- پانسمانهای استریل و پدهای گاز
- کرم ها و اسپری ها برای ضد عفونی کردن، بی حسی و …
- محلول شستشوی چشم و پدهای چشمی برای شستشوی چشم
- دستمال مرطوب پاک کننده بدون الکل
- سوزن ایمنی
- دستکشهای یکبار مصرف
- پنس
- قیچی
- باند برای اعمال فشار، پانسمان و کاهش تورم
- نوار چسب
- دماسنج
- باندهای مثلثی که سفت و سخت هستند و عموماً برای محکم کردن آتلها و محدود کردن حرکت در صورت لزوم استفاده میشوند.
- چسب زخم
- یک دفترچه کمکهای اولیه و یک جزوه حاوی دستورالعملهای مهم ایمنی و اطلاعات درمانی
۲. بررسی سطح ریسک
یکی از نکات مهم در انتخاب جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه، توجه به ابعاد آن و تعداد مورد نیاز است.
ابتدا یک ارزیابی خطر در آزمایشگاه خود انجام دهید تا تمام خطرات احتمالی در آزمایشگاه مشخص شود. پس از این ارزیابی، میتوانید تشخیص دهید که به چه کمکهای اولیهای نیاز دارید.
قبل از انتخاب جعبه کمکهای اولیه، باید تعیین کنید که آزمایشگاه شما یک محیط کم خطر یا پرخطر است؟
- کم خطر: محیطی که در آن خطرات احتمالی منجر به آسیب جدی نمیشوند (مانند بریدگی، رگ به رگ شدن، شکستگی استخوان، زخم و غیره)
جعبه مناسب:
- کوچک – کمتر از 25 نفر
- متوسط - 25 تا 100 نفر
- بزرگ – بیش از 100 نفر
- پرخطر: محیطی که در آن خطرات بالقوه میتواند منجر به آسیب یا بیماری جدی شود (مثلاً مرگ، قطع عضو و غیره)
جعبه مناسب:
- کوچک – کمتر از 5 نفر
- متوسط - 5 تا 25 نفر
- بزرگ – بیش از 25 نفر
داشتن حداقل یک کیف در هر طبقهای که کارمندان در آن مشغول به کار هستند بسیار مهم است. در جایی که طبقات بزرگ هستند، کیتهای متعددی باید در دسترس باشد.
۳. تعداد پرسنل
فاکتور بعدی در انتخاب جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه تعداد کارکنان است. پس از مشخص کردن میزان خطر در آزمایشگاه، باید تعداد کارکنان را ارزیابی کنید.
برای مثال، اگر 80 پرسنل در آزمایشگاه خود دارید، به کیتی نیاز دارید که برای 100 نفر مناسب باشد. توجه داشته باشید که همیشه باید تعدادی را برای بازدیدکنندگان و کارمندان جدید در نظر بگیرید.
۴. قابلیت نصب در مکانهای مختلف
مورد بعدی در انتخاب جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه، قابلیت قرارگیری و نصب آن در مکانهای مختلف است. این جعبهها باید در مکانی نصب شوند که اولا دسترسی به آن راحت و سریع باشد و دوما به راحتی قابل مشاهده باشند.
۵. کیتهای تخصصی یا عمومی؟
آیا برای هر آزمایشگاهی میتوان از یک نوع جعبه کمکهای اولیه استفاده کرد؟
این سوالی است که باید پیش از خرید جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه در ذهن خود مرور کنید.
در آزمایشگاههای مختلف، خطرات مختلفی وجود دارد که احتمال بروز آنها نیز متفاوت است. بهعنوان مثال در آزمایشگاههای پاتولوژی احتمال قطع عضو با دستگاه میکروتوم بالا است. در آزمایشگاههای شیمی احتمال آلوده شدن چشم به مواد شیمیایی وجود دارد. پس محتویات جعبه کمکهای اولیه در هر آزمایشگاهی نیز متفاوت خواهد بود.
امروزه در بازار یکسری کیتهای عمومی وجود دارد که میتوان از آنها در هر آزمایشگاهی استفاده نمود. اما یکسری کیتهای تخصصی نیز موجود هستند که باید در آزمایشگاههای خاصی مورد استفاده قرار گیرند. توصیه میشود حین انتخاب جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه، خرید چند نوع کیت را در نظر بگیرید تا بتوانید این حوادث مختلف را مدیریت کنید.
برخی از انواع اصلی جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه با جزئیات بیشتر در ادامه مورد بررسی قرار گرفتهاند.
· جعبه قابل حمل
این نوع از جعبه کمکهای اولیه را میتوان بهراحتی به محل مصدوم حمل کرد. این مدل میتواند از جنس پارچه یا پلاستیک با دوام باشد. جعبههای قابل حمل معمولا شامل اقلام زیر هستند:
- دستمال مرطوب فاقد الکل
- پد پانسمان زخم و سوختگی
- پد و محلول شست و شوی چشم
- امولسیون تمیزکننده و خنک کننده سوختگی
- چسب زخم مقام در برابر شست وشو
· کیت سوختگی
کیتهای سوختگی حاوی همه اقلام مورد نیاز برای درمان جراحات سوختگی هستند که هم برای کاهش درد و هم برای به حداقل رساندن خطر ایجاد جای زخم مورد استفاده قرار میگیرند. این کیت معمولا شامل موارد زیر است:
- مرطوبکنند سوختگی، امولسیون تمیزکننده مخصوص سوختگی
- پد پانسمان زخم و سوختگی
- باند طولی
- دستکش
- بروشور راهنما
- پد پانسمان ساده غیر چسبی
- قیچی
- گاز پانسمان هیدروژل
· کیت بریدگی و خراشیدگی
این کیت از دسته کیتهای عمومی است و اغلب شامل اقلام زیر است:
- دستمال مرطوب فاقد الکل
- پماد مسکن به همراه ساولن
- ارامبخش پا
- چسبهای مقاوم در برابر شست و شو
· کیت شستشوی چشم
این کیتها معمولا حاوی باندها و مواد شست و شوی چشم هستند و معمولا کنار ایستگاههای شست و شوی چشم در آزمایشگاه نصب میشوند. این کیت معمولا شامل موارد زیر است:
- پدچشم
- گاز چشم
- محلول شست و شوی چشم
- دستمال کاغذی نرم
· کیت کمکهای اولیه و کپسول آتش نشانی
این نوع جعبه کمکهای اولیه، علاوه بر اقلام عمومی برای جراحات، شامل یک کپسول آتش نشانی نیز هست و اغلب در محیطهایی که از مواد شیمیایی زیادی استفاده میکنند کاربرد دارد.
· کمد کمکهای اولیه
در خیلی از آزمایشگاهها کمدهای بزرگی روی دیوار نصب شده که حاوی کیتهای کمکهای اولیه مختلفی است. این کمدها با توجه به ابعادشان به راحتی قابل شناسایی هستند. اما در نظر داشته باشید که جعبههای دیواری میتوانند حمل و نقل محصولات مورد نیاز را به محل اضطراری دشوار کنند.
· جعبههای فاقد کیت
یکی از کاربردیترین انواع جعبه کمکهای اولیه، جعبههای فاقد کیت هستند که در ابعاد مختلفی تولید میشوند. به این ترتیب میتوانید با توجه به نیاز آزمایشگاه خود، داخل جعبه را از اقلام مورد نیاز پر کنید. این کار هم از هزینههای اضافی میکاهد و هم محصولی را به شما عرضه میکند که کاملا متناسب با نیاز شما است.
سخن پایانی
یک حادثه ممکن است در هر زمانی در یک آزمایشگاه اتفاق بیفتد. به همین دلیل انتخاب یک جعبه کمکها اولیه برای آزمایشگاه باید به درستی و با دقت بالا انجام شود. در این مطلب سعی کردیم مهمترین نکاتی را بیان کنیم که لازم است در خرید جعبه کمکهای اولیه برای آزمایشگاه خود به خاطر داشته باشید. امیداریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.