آزمایش‌ها و آزمایشگاهایمنی در آزمایشگاهسیفتی باکس

نحوه استفاده از سیفتی باکس: ۷ اشتباهی که باید از آن‌ها پرهیز کرد

گیف تبلیغاتی سیفتی باکس های pip

همانطور که می‌دانید سیفتی باکس یکی از مهم‌ترین تجهیزات در آزمایشگاه‌ها و مراکز درمانی محسوب می‌شود. اما نحوه استفاده از سیفتی باکس، به اندازه خود آن، اهمیت دارد.

شما تقریبا هرروز از این وسیله استفاده می‌کنید، ولی آیا اطمینان دارید که به طور صحیح از آن‌ها استفاده می‌کنید؟

در این مقاله قصد داریم اشتباهات رایج حین استفاده از ظروف ایمنی را بررسی کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

استفاده از سیفتی باکس و اشتباهات رایج

سیفتی باکس های pip

جراحت با اجسام برنده و تیز، از رایج‌ترین آسیب‌هایی است که پرسنل تامین سلامت را همواره تهدید می‌کند. تاکنون موارد بسیاری از ابتلای پرسنل تامین سلامت به بیماری‌هایی نظیر ایدز، هپاتیت B و هپاتیت C در اثر این جراحات گزارش شده است. سیفتی باکس ها ظروف ایمنی هستند که جهت مقابله با این خطرات و کمک به دفع ایمن پسماندها، تولید شده‌اند. بر اساس آنچه که امروزه در کشورهای پیشرفته و بخش عمده‌ای از کشورهای در حال توسعه به عنوان یک اصل شناخته شده است، کلیه‌ی سرنگ‌ها، سرسوزن‌ها، تیغ‌های جراحی و دیگر وسایل تیز و برنده استفاده شده، باید در مخزن‌هایی مقاوم در برابر سوراخ‌شدن قرار گیرند (که در ایران باید بر اساس تبصره ۲ ماده‌ی ۱۴ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی ساخته شوند).

یک سیفتی باکس‌ ایمن باید دارای ویژگی‌هایی از جمله بدنه مقاوم، قابلیت اتوکلاو، علامت استاندارد و … باشد. اما علاوه بر کیفیت، نحوه استفاده از سیفتی باکس نیز اهمیت زیادی دارد.

در ادامه بایدها و نبایدها هنگام کار با سیفتی باکس را مرور خواهیم کرد.

بایدها و نبایدهای استفاده از سیفتی باکس

راهنمای جامع خرید سیفتی باکس: متناسب با نیاز خود انتخاب کنید
بخوانید

۱- مونتاژ صحیح درب

یکی از نکات مهم در استفاده از سیفتی باکس، مونتاژ صحیح درب آن است. اکثر تولید کنندگان، سیفتی باکس و درب آن را به صورت جداگانه و مونتاژ نشده می‌فروشند. بنابراین پرسنل مراکز درمانی باید توجه ویژه‌ای به مونتاژ صحیح درب سیفتی باکس داشته باشند.  لولای درب باید در موقعیت مناسبی نسبت به مخزن قرار بگیرد. این موضوع بسیار اهمیت دارد به خصوص زمانی که باکس برروی ترالی حمل قرار دارد. اگر لولا و دسته برعکس یکدیگر باشند باعث سخت شدن باز و بسته کردن موقتی درب می‌شود.

توصیه می‌شود برای مونتاژ صحیح سیفتی باکس، به دستورالعمل‌های تولید کننده مراجعه کنید.

۲- راه‌اندازی قفل موقت

هر سیفتی باکس به یک قفل موقت (حین استفاده) و یک قفل دائم (قبل از امحاء) مجهز شده‌است. همواره بعد از هر بار استفاده، قفل موقت را فعال کنید. این کار به جلوگیری از بیرون ریختن محتویات در موقع افتادن سیفتی باکس کمک می‌کند.

۳- محدودیت ظرفیت را رعایت کنید

نشانگر حد مجاز در سیفتی باکس های pip

تمامی سیفتی باکس‌های باکیفیت، دارای نشانگر حد مجاز روی بدنه هستند. . این محدوده می‌تواند با یک خط سیاه یا قرمز مشخص شود. توجه کنید که بیش از ماکسیمم میزان ظرفیت، سوزن و اشیای تیز داخل باکس نریزید. به محض رسیدن به درجه محدودیت مشخص‌شده، قفل دائم را فعال کرده و سیفتی باکس را تعویض کنید.هرگز با زور زباله وارد باکس نکنید.

۴- تاریخ استفاده را ذکر کنید

 مدت زمان استفاده از سیفتی باکس معمولا ۳ روز است. اما تعیین این مسئله به مرکز درمانی و تصمیمات داخلی وابسته است. معمولا روی بدنه سیفتی باکس‌ها یک لیبل برای تاریخ استفاده ذکر می‌شود. توجه داشته باشید که این تاریخ را تکمیل کنید تا دیگر همکاران بدانند که تا چه زمانی می‌توانند از سیفتی باکس استفاده کنند.  این تصمیم باید با هماهنگی کارکنان خدمات درمانی، تیم بهداشت عملیاتی و  CLIN باشد.

۵- حین استفاده از سیفتی باکس، نوع پسماند را در نظر بگیرید

 یکی از نکات مهم استفاده از سیفتی باکس، توجه به حجم آن است. حجم سیفتی باکس باید با مقدار زباله تولیدشده تطبیق داده شود تا اطمینان حاصل شود که سیفتی باکس بر اساس محدودیت‌های عملیاتی به صورت مداوم تخلیه می‌شود.

اگر بدنه بیش از اندازه بزرگ باشند، زمان زیادی برای پر کردن سیفتی باکس لازم خواهد بود. این موضوع از آن جهت خطرناک است که باعث افزایش مدت زمان ذخیره‌سازی می‌شود.

در حالت برعکس، بدنه بیش از اندازه کوچک باشد به این معنی است که باید سریعا تعویض شود. چون می‌تواند باعث آسیب به کاربران شود. این باعث افزایش هزینه ها خواهد شد.

۶- سیفتی باکس را نزدیک خود قرار دهید

 پیشنهاد می‌شود که حین کار و برای دفع فوری اجسام برنده ظرف را در کنار خود قرار دهید. (در فاصله کمتر از ۵ سانتی‌متر) ضروری است که ظروف قابل مشاهده باشند. برای تسهیل این امر می‌توانید از پایه ها و لوازم جانبی مخصوص سیفتی باکس استفاده نمایید.

۷- هنگام پرکردن ظرف مراقب باشید

 به هیچ عنوان سوزن یا اشیای تیز را با زور وارد سیفتی باکس نکنید. هرگز انگشت خود را نیز وارد ظرف نکنید. قسمت تیز اجسام باید همیشه اول داخل شود. با دست سوزن را از سرنگ خارج نکنید.

سخن پایانی

آشنایی کامل با جزئیات و طریقه استفاده از هر وسیله،  کمک شایانی به بهبود کیفیت انجام آن عمل می‌کند. لوازم ایمنی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و استفاده درست از آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. استفاده نادرست از آن‌ها می تواند باعث آسیب‌های جسمی به افراد شود. در این مقاله برخی از اشتباهات رایج حین استفاده از سیفتی باکس ذکر شد. راهکارهایی مانند استفاده از نگه‌دارنده، توجه به ظرفیت ظرف، توجه به تاریخ مصرف و موارد دیگر نیز ارائه گردید.

امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا