آزمایشگاه کالیبراسیون پل ایدهآل پارس بطور تخصصی جهت کالیبراسیون سمپلرهای تولید شده در کارخانه پل ایده آل پارس در سال 1398 تاسیس شد. این آزمایشگاه دارای گواهی نامه تاييد صلاحيت آزمایشگاه از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران میباشد و نه تنها الزامات و شرایط فنی استانداردهای ۱۷۰۲۵ ISO و ISIRI 11504 و ISO 8655 را تامین مینماید دارای گواهی نامههای مدیریت کیفیت ISO 13485:2016 و ISO 9001:2015 نیز است.
ارائه خدمات باکیفیت و مطلوب به مشتریان، از طریق آموزش پرسنل و بکارگیری آخرین روشها و دستاوردهای علمی و تجربی
بکارگیری افراد توانمند و ذیصلاح در آزمایشگاه در خصوص انجام اندازه گیریهای صحیح و دقیق
تلاش در جهت افزایش رضایت مشتریان از خدمات آزمایشگاهی
بهبود مستمر در مجموعه فعالیتها و عملکرد آزمایشگاه
آزمایشگاه پل ایدهآل پارس به صورت تخصصی در حوزه کالیبراسیون فعالیت دارد و در این راستا از تجهیزات استاندارد و متخصصین آزموده بهره می برد.
مزایای استفاده از خدمات آزمایشگاه پل ایده ال پارس:
- ارائه خدمات به سراسر کشور
- عودت ابزار مشتری در سریعترین زمان ممکن
- رعایت اصول فرا مشتری مداری و بررسی نظرات و پیشنهادات مشتریان
سوالات متداول
برای ارسال سمپلر به آزمایشگاه پل ایدهآل پارس جهت کالیبراسیون، ابتدا فرم درخواست سرویس و کالیبراسیون را پر کرده و پس از هماهنگی با شمارههای زیر، سمپلر را به همراه فرم برای دفتر مرکزی ارسال کنید.
88545922-9(021)
به طور کلی فواصل کالیبراسیون سمپلر به موارد زیر بستگی دارد:
- در صورتی که در حین انجام مراحل حجمبرداری بهطور بصری متوجه شوید که میزان حجمهای برداشته شده به حجممورد نظر شما نزدیک نیستند و یا حجمهای برداشته شده در یک حجمبرداری مکرر نسبت به یکدیگر متفاوت هستند، نیاز است تا سمپلر کالیبره و در صورت نیاز تنظیم شود. این مسئله معمولا به دلیل استفادهی طولانی مدت از سمپلر و یا حجمبرداری از نمونههای خاص بروز میکند.
- بر طبق استانداردهای تعیین شده، توصیه میشود تا سمپلر، بدون در نظر گرفتن قیمت، برند و نحوهی استفاده از آن، حداقل یک مرتبه در سال کالیبره شود.
سرویس و کالیبراسیون سالانه سمپلرها توسط شرکت به صورت رایگان صورت میگیرد.
دقت سمپلر به صورت میزان نزدیکی مقادیر اندازهگیری شده توسط سمپلر به یکدیگر تعریف میشود. در واقع هرچه حجمهای برداشته شده توسط سمپلر اختلاف کمتری با یکدیگر داشته باشند، سمپلر از دقت بیشتری برخوردار است. نکتهای که باید به آن توجه کنید آن است که معیارهای دقت و درستی یک سمپلر کاملا از یکدیگر مستقل هستند. به عبارت دیگر ممکن است یک سمپلر از دقت بالایی برخوردار باشد، اما در رابطه با معیار درستی، عملکرد مطلوبی نداشته باشد.
خطای سیستماتیک یک سمپلر را میتوان یک مقدار کمی برای سنجش درستی آن سمپلر تعریف کرد. جهت محاسبهی خطای سیستماتیک سمپلر، لازم است تا از یک نمونه در شرایط یکسان چندین مرتبه حجمبرداری صورت گیرد و سپس میانگین حجمهای برداشته شده محاسبه گردد. هرچه این میانگین به حجم مورد نظر شما نزدیکتر باشد، میزان خطای سیستماتیک سمپلر کمتر است.
زمانی که بحث خطای تصادفی یک سمپلر مطرح میشود، در واقع منظور این است که حجمهای برداشته شده توسط سمپلر تا چه حد با یکدیگر تفاوت دارند. به منظور محاسبهی خطای تصادفی سمپلر نیز لازم است تا ابتدا چندین مرتبه از یک نمونه در شرایط یکسان حجمبرداری صورت گیرد و سپس مقدار حجمهای برداشته شده، اندازهگیری و ثبت شوند. هرچه این مقادیر به هم نزدیکتر باشند، میزان خطای تصادفی سمپلر کمتر خواهد بود. در حقیقت خطای تصادفی، یک معادل کمی برای تعیین میزان دقت یک سمپلر است.
برای مطالعه بیشتر به مقاله معیارهای ارزیابی عملکرد سمپلر: آیا سمپلر شما از دقت و درستی مطلوبی برخوردار است؟ مراجعه کنید.
وجود خطاهای اندازهگیری (تصادفی و سیستماتیک) در هنگام حجمبرداری توسط سمپلر کاملا اجتنابناپذیر است. اما مقدار این خطاها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و میتواند نتایج آزمایشات را به کلی تحت تاثیر قرار دهد.حدود مجاز خطای سمپلر مطابق با استانداردهای بینالمللی و ملی، مشخص گردیده است. برای اطلاع از این حدود مجاز تعیین شده میتوانید به مقاله معیارهای ارزیابی عملکرد سمپلر: آیا سمپلر شما از دقت و درستی مطلوبی برخوردار است؟ مراجعه نمایید.
رایجترین روش کالیبراسیون سمپلر استفاده از یک آزمایش با عنوان آزمون گرانشی است. بر طبق اصول این آزمون، مقدار کمی از نمونه به درون ظرف مخصوصی ریخته شده و جرم ظرف با استفاده از یک ترازوی آزمایشگاهی دقیق و کالیبره، اندازهگیری خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر به مقاله نقش آزمون گرانشی در کالیبراسیون سمپلر: آیا با نحوهی کالیبراسیون سمپلر خود آشنا هستید؟ مراجعه فرمایید.
ممکن است مراحل انجام آزمون گرانشی ساده بهنظر برسند و تصور کنید که میتوان این آزمون را بهراحتی در هر آزمایشگاهی انجام داد. اما باید توجه داشته باشید که انجام آزمون گرانشی نیازمند تجهیزاتی مانند ترازوی آزمایشگاهی، دماسنج، رطوبتسنج، فشارسنج و … است که باید از دقت بسیار بالایی برخوردار باشند. همچنین لازم است تا شرایط محیط آزمایش (شامل رطوبت، دما و…) نیز بهطور کامل کنترل و ثبت گردد.
برای اطلاعات بیشتر به مقاله نقش آزمون گرانشی در کالیبراسیون سمپلر: آیا با نحوهی کالیبراسیون سمپلر خود آشنا هستید؟ مراجعه فرمایید.
بهمنظور انجام آزمون گرانشی ابتدا لازم است تا تجهیزات آزمون کاملا آماده و شرایط محیطی آزمون نیز کنترل شده باشد. جهت اطلاع از ملزومات آزمون گرانشی لطفا به نقش آزمون گرانشی در کالیبراسیون سمپلر: آیا با نحوهی کالیبراسیون سمپلر خود آشنا هستید؟ مراجعه فرمایید.
پس از انجام آزمون گرانشی در آزمایشگاههای مرجع کالیبراسیون و ارزیابی مشخصههای دقت و درستی سمپلر، درصورتی که خطای اندازهگیری سمپلر از حدود تعیین شده توسط استانداردهای اندازهگیری تجاوز کرده و با آنها مغایرت داشته باشد، لازم است تا سمپلر تنظیم شود. اما تنظیم سمپلر تنها به این مورد ختم نمیشود.
در برخی مواقع بنابر نوع آزمایش و ماهیت نمونه، ممکن است شرایط خاصی پیش بیاید که نیاز باشد تا سمپلر بر اساس کار در آن شرایط تنظیم شود.
ازجمله شرایط خاصی که لازم است تا تنظیم سمپلر متناسب با آن صورت گیرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تفاوت چشمگیر مشخصههای فیزیکی نمونهی مورد آزمایش (چگالی، ویسکوزیته، کشش سطحی و فشار بخار) با مشخصات فیزیکی مایع آزمون گرانشی (آب یونزدایی شده)
- تغییرات فشار اتمسفر به دلیل تغییر ارتفاع محل آزمایش
- استفاده از نوک سمپلرهای خاص