سلامت

دیابت یا آنفولانزا؟ آیا از علائم مشترک دیابت و آنفولانزا اطلاع دارید؟

حتما شما هم بارها شنیده‌اید که افراد زیادی در جهان به بیماری دیابت مبتلا هستند. اما از آن اطلاعی ندارند. این تعداد همچنان در حال افزایش است و سالانه افراد زیادی به علت عوارض دیابت جان خود را از دست می‌دهند. اما آیا می‌دانستید گاهی اوقات دیابت علائمی مشابه با آنفولانزا ایجاد می‌کند؟ آیا از علائم مشترک دیابت و آنفولانزا اطلاع دارید؟

مروری بر علائم مشترک دیابت و آنفولانزا

قطعا همه شما می‌دانید که دیابت چیست. اما پیش از اینکه به سراغ بررسی علائم مشترک دیابت و آنفولانزا برویم، بهتر است مروری کوتاه بر بیماری دیابت داشته باشیم.

دیابت زمانی رخ می‌دهد که گلوکز خون شما، که به عنوان قند خون نیز شناخته می‌شود، بیش از حد بالا باشد. گلوکز منبع اصلی انرژی بدن شماست و از غذایی که می‌خورید به دست می‌آید.

این امر به دلیل کاهش انسولین در بدن اتفاق می‌افتد. انسولین هورمونی است که به قند خون کمک می کند تا وارد سلول‌ها شود. سپس می‌توان از آن به عنوان انرژی استفاده کرد. بنابراین با سطح ناکافی انسولین، سطح قند خون بالا می رود.

با گذشت زمان، داشتن قند بیش از حد در خون می تواند باعث مشکلات سلامتی مانند بیماری کلیوی، بیماری قلبی، سکته مغزی، مشکلات پا، بیماری‌های چشمی و غیره شود.

ناشتا بودن افراد دیابتی برای آزمایش خون خطرناک است
بخوانید

تهوع و استفراغ همیشه به معنای آنفولانزا نیست

تهوع و استفراغ از علائم خطرناک دیابت

زمانی که احساس تهوع شدید یا استفراغ می‌کنیم، انتظار معمول ما این است که مسموم و یا به آنفولانزا مبتلا شده باشیم. زمان مراجعه به پزشک نیز معمولا، روی رفع همین علائم تمرکز می‌شود.

اما حالت تهوع یکی از علائم مشترک دیابت و آنفولانزا است. نادیده گرفتن آن می‌تواند به قیمت جان افراد تمام شود.

اگر فردی که دیابت دارد تهوع و استفراغ را تجربه کند، وارد مرحله بسیار جدی دیابت شده است که به آن کتواسیدوز دیابتی (DKA) می‌گویند. در این شرایط تولید انسولین در حال کاهش است و سطح گلوکز به سطوح خطرناکی می‌رسد زیرا انسولین کافی برای کنترل آن وجود ندارد. این موضوع باعث می‌شود بدن سطوح بالایی از اسیدهای خون به نام کتون را تولید کند.

سندرم هیپراسمولار هیپرگلیسمی، یکی از علائم مشترک دیابت و آنفولانزا

سندرم هیپراسمولار هیپرگلیسمی

برخی افراد تا زمانی که با سندرم هیپراسمولار هیپرگلیسمی مواجه نشوند، متوجه ابتلا به دیابت نخواهند شد و این بسیار ناخوشایند است. هیپراسمولار هیپرگلیسمی (HHS) در افرادی سطح گلوکز خون بسیار بالایی دارند رخ می‌دهد. این اختلال نیز یکی دیگر از مواردی ایت که علائم مشترک دیابت و آنفولانزا را ایجاد می‌کندکه ممکن است به طور خطرناکی گمراه کننده باشد. هیپراسمولار هیپرگلیسمی می‌تواند منجر به کمای دیابتی شود و کشنده باشد.

علائم HHS اغلب شامل موارد زیر است:

  • ادرار کردن
  • تشنگی
  • حالت تهوع
  • پوست خشک
  • خواب آلودگی و از دست دادن تدریجی هوشیاری.

هم زمانی دیابت و آنفولانزا

مدیریت دیابت زمانی که پای خود آنفولانزا به میان می‌آید اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. آنفولانزا به خودی خود یک بیماری خطرناک است. عوارض ناشی از آنفولانزا احتمالاً برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 شدید یا کشنده خواهد بود.

عفونت آنفولانزا می‌تواند باعث افزایش سطح قند خون شود. به نوبه خود، این امر باعث می‌شود که سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت کار سختی داشته باشد. همچنین قند خون بالا می‌تواند تولید ویروس آنفولانزا را افزایش داده و منجر به افزایش عوارض آنفولانزا گردد.

چگونه از عوارض جلوگیری کنیم

چگونه از عوارض دیابت جلوگیری کنیم

با مراقبت روزانه از خود می‌توانید دیابت را مدیریت کنید و زندگی طولانی و سالمی داشته باشید. به کمک پزشک، برنامه‌ای برای مدیریت دیابت خود ایجاد کنید.

همچنین، برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به عوارض خطرناک دیابت، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • مراقب علائم دیابت باشید و اگر در معرض خطر هستید آزمایش دهید. علائم می‌تواند شامل ادرار کردن زیاد یا تشنگی شدید باشد. اگرچه بسیاری از افراد اصلاً علائمی ندارند.
  • سطح قند خون سالم را حفظ کنید. اگر دیابت نوع 2 دارید، قند خون خود را با تغذیه سالم، ورزش و در صورت لزوم مصرف دارو کنترل کنید. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می‌توانند برای کنترل قند خون، البته با تجویز پزشک، از قرص یا تزریق انسولین یا سایر داروها استفاده کنند. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 گزینه های کمتری دارند و معمولا ناچار به تزریق انسولین هستند.
  • از نظر فیزیکی فعال بمانید. برای افرادی که در معرض خطر دیابت نوع 2 هستند، ورزش یکی از بهترین راه ها برای کاهش این خطر و جلوگیری از عوارض است.
  • واکسن آنفولانزای خود را سالیانه دریافت کنید. این واکسن برای همه، صرف نظر از تشخیص دیابت، صدق می‌کند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توصیه می‌کند که همه افراد بالای 6 ماه واکسینه شوند، به ویژه آن‌هایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند افراد مبتلا به دیابت و افراد بالای 65 سال.

سخن پایانی

دیابت بیماری خطرناکی است که سالانه جان افراد زیادی را در معرض خطر قرار می‌دهد. این بیماری معمولا علائمی ندارد. اما گاهی یکسری علائم بین دیابت و آنفولانزا مشترک هستند که سبب گمراه شدن افراد و تشخیص دادن دیرتر بیماری دیابت می‌شود. به همین دلیل است که امروزه در برخی کشرها از جمله ایالات متحده،زمانی که کودکان دچار استفراغ و تهوع در مدارس می‌شوندف از والدین خواسته می‌شود تا آزمایش دیابت را برای فرزندان خود انجام دهند.

شما هم باید مراقب این علائم در خود یا اطرافیانتان باشید و به صورت روتین چکاپ های کامل را انجام دهید.

امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا