سیتزبث که با نام لگن هموروئید نیز شناخته می‌شود، تجهیزی است که می‌تواند به افرادی که در ناحیه‌ی پرینه (ناحیه‌ی میان مقعد تا کیسه‌ی بیضه یا واژن) دچار درد، التهاب، تورم و سوزش هستند کمک کرده و آرامش را به آن‌ها بازگرداند.

آب درمانی چطور باعث کاهش درد می‌شود؟

آب درمانی و یا هیدروتراپی شاخه‌ای از پزشکی می‌باشد که در آن به منظور تسکین درد، بهبود تورم و درمان بیماری از آب استفاده می‌کنند. در آب درمانی از خواص فیزیکی مختلف آب مانند دما و فشار، برای درمان و بهبود بیماری استفاده می‌شود.

یکی از نواحی بدن که آب درمانی موضعی برای آن بسیار توصیه و تجویز می‌شود، ناحیه‌ی لگن و پرینه است.

معمولا به منظور کاهش خارش، درد و ناراحتی در ناحیه‌ی پرینه، نشستن در آب گرم توصیه می‌شود. آب گرم با افزایش جریان خون در ناحیه‌ی مذکور و پاکسازی آن ناحیه، باعث بهبود بیماری می‌شود.

از سوی دیگر به منظور رفع یبوست، بهبود التهاب و ترشحات واژنی، نشستن در آب سرد توصیه می‌شود.

در چه مواردی میتوان از سیتزبث استفاده کرد؟

عفونت‌های واژینال، تسریع بهبود پس از زایمان، اپیزیوتومی ، زخم‌های تناسلی

هیدروتراپی منظم ناحیه‌ی پرینه با استفاده از سیتزبث، نه تنها سوزش و تورم پس از اپیزیوتومی و زایمان طبیعی را کاهش می‌دهد، بلکه در درمان سریع‌تر عفونت‌های واژینال و زخم‌های تناسلی نیز کاربرد دارد.

هموروئید (بواسیر)، هموروئیدکتومی (جراحی هموروئید)، شقاق مقعد، آبسه مقعدی، پروستاتیت

عموما برخی از شرایط پزشکی مانند ابتلا به هموروئید (بواسیر)، انجام هموروئیدکتومی (جراحی هموروئید)، ابتلا به شقاق مقعد، آبسه‌ی مقعدی و پروستاتیت، موجب درد و ناراحتی شدیدی در نواحی مقعد و پرینه‌ی فرد می‌شوند. آب درمانی نواحی مذکور با استفاده از سیتزبث علاوه‌بر تسکین درد و سوزش، به تسریع بهبود این شرایط پزشکی نیز کمک شایانی می‌کند.

تسکین درد عادات ماهانه و بهبود گرفتگی‌های قاعدگی

گرفتگی‌ قاعدگی معمولاً به درد ناخوشایند، سوزش، گرفتگی دردناک در قسمت پایین شکم، درست بالای استخوان لگن گفته می‌شود که روی بسیاری از زنان قبل و بعد از قاعدگی تأثیر می‌گذارد. این حالت، معمولاً ۱ تا ۲ روز قبل از قاعدگی شروع می‌شود و ۲ تا ۴ روز طول می‌کشد.
آب درمانی ناحیه‌ی پرینه با استفاده از آب گرم، موجب افزایش جریان خون در ناحیه‌ی پرینه و لگن شده و تا حدود زیادی درد و ناراحتی‌های ناشی از گرفتگی‌های قاعدگی را تسکین می‌دهد.

ویژگی‌های سیتزبث P.I.P

قابلیت استفاده بر روی انواع توالت‌های فرنگی استاندارد

یکی از مهمترین ویژگی‌های سیتزبث‌های P.I.P.، قابلیت قرارگیری آن بر روی انواع توالت‌های فرنگی استاندارد (ثابت و یا سیار) است که راحتی در استفاده را حتی برای سالمندان و افراد دارای محدودیت حرکتی به ارمغان می‌آورد.

سطح مناسب جهت نشستن

طراحی سیتزبث های P.I.P. به گونه‌ای است که سطح مناسبی را برای نشستن ایجاد میکند و باعث می‌شود تا کاربر در طول مدت آب درمانی، احساس ناراحتی نداشته باشد.

طراحی ویژه جهت سرریز مازاد آب

در طراحی سیتزبث ‌های شرکت P.I.P.، شیارهایی به منظور سرریز مازاد آب طراحی شده است که باعث می‌شود در زمان نشستن بر روی سیتزبث، آب اضافی به داخل توالت فرنگی سرریز شود.

ساخته شده از پلی پروپیلن

سیتزبث های P.I.P. از جنس پلی‌پروپیلن ساخته شده‌اند که علاوه‌بر سبکی، دارای دوام بالایی نیز هستند.

تنوع در رنگ بندی

سیتزبث های پل ایده آل پارس دارای رنگ بندی متنوعی است و حق انتخاب بیشتری را به مشتری می دهد.

شستشوی آسان و قابل اتوکلاو شدن

جنس سیتزبث های P.I.P. به گونه ای است که پس از استفاده، میتوان آنها را به راحتی تمیز و شستشو کرد و همچنین در صورت لزوم میتوان آنها را با استفاده از اتوکلاو، ضدعفونی نمود.

سیتز بث .P.I.P قابل استفاده برای طیف وسیعی از افراد می‌باشد و می‌توان از آن برای تسکین درد، تسریع درمان، پاکسازی ناحیه پرینه، رفع گرفتگی عضلانی (اسپاسم) و آرامش افراد استفاده نمود. با توجه به اینکه سیتز بث قابل قرارگیری بر روی انواع توالت‌های فرنگی ثابت و سیار استاندارد می‌باشد، سالخوردگان، افراد دچار گرفتگی عضلانی و تمامی افرادی که محدودیت حرکتی دارند نیز به راحتی می‌توانند از آن استفاده نمایند.

تعداد دفعات استفاده از سیتزبث به چه صورت باید باشد؟

بسته به نوع بیماری و دلایل فرد برای درمان با سیتزبث، تعداد دفعات استفاده از این محصول متغیر است. به‌طور معمول افراد، روزانه ۴ مرتبه و هر مرتبه به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه ناحیه‌ی تحتانی و پرینه خود را در سیتزبث شست‌و‌شو می‌دهند. تعداد دفعات استفاده از سیتزبث با توجه به وضعیتی که دارید، می‌تواند بیشتر یا کمتر باشد. برخی از افراد که درد شدیدی را در ناحیه‌ی مقعد تحمل می‌کنند، پس از هر بار اجابت مزاج برای تسکین درد از سیتزبث استفاده می‌نمایند.

توجه !!
در خصوص تعداد دفعات استفاده از سیتزبث، با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

مقالات مرتبط با سیتزبث