سلامت

تست STD چیست و برای چه بیماری‌هایی تجویز می‌شود؟

بیماری مقاربتی (STDs) دسته‌ای از بیماری‌های عفونی هستند که می‌توانند از طریق فعالیت جنسی و تماس پوست به پوست منتقل شوند. بیماری‌های مقاربتی توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها ایجاد می‌شوند. این دسته از بیماری‌ها می‌توانند مشکلاتی جدی را برای سلامت فرد به دنبال داشته باشند. به همین دلیل آشنایی با آزمایش بیماری‌های مقاربتی یا تست STD و زمان انجام ان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله قصد داریم مروری بر تست STD برای بیماری‌های مراقبتی داشته باشیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

دلیل انجام تست‌ STD چیست؟

دلیل انجام تست‌ STD چیست؟

تست STD برای تشخیص بیماری‌های مقاربتی خاص استفاده می‌شود. این آزمایش‌ها ممکن است بخشی از یک غربالگری معمول سلامت باشند. همچنین در صورتی که بیمار دچار علائم بیماری‌های مقاربتی باشد، آزمایش‌های STD توسط پزشک تجویز خواهند شد.

هدف از غربالگری بیماری‌های مقاربتی، شناسایی و درمان افراد مبتلا به عفونت، قبل از ایجاد عوارض و سرایت بیماری به دیگران است. علاوه بر این، غربالگری شرکای جنسی افرادی که مبتلا به STD هستند، از گسترش مداوم عفونت جلوگیری می‌کند.

آزمایش STD اغلب در بیمارستان یا مطب پزشک انجام می‌شود. اما ممکن است در منزل نیز صورت گیرد.

چه کسی باید تست STD بدهد؟

چه کسی باید تست STD بدهد؟

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری‌های مقاربتی بدون علامت هستند یا علائم خفیفی را تجربه می‌کنند. بدون انجام تست STD ، افراد آلوده ممکن است ناخودآگاه، عفونت را به دیگران منتقل کنند.

غربالگری تست STD بر افرادی متمرکز است که به دلیل عواملی مانند سن، جنسیت، سابقه سلامتی و رفتار جنسی در معرض خطر ابتلا به عفونت هستند. پزشکان می‌توانند عوامل خطر برای هر فرد را شناسایی کرده و مناسب‌ترین آزمایش STD را تجویز کنند. در زیر مروری کوتاه بر توصیه‌های رایج غربالگری STD ارائه شده است:

  • بزرگسالان و نوجوانان: همه افراد از سنین ۱۳ تا ۶۴ سال باید حداقل یک بار آزمایش HIV انجام دهند.
  • زنان: توصیه می‌شود زنانی که رابطه جنسی دارند، حداقل یکبار در سال از نظر سوزاک و کلامیدیا آزمایش شوند.
گیف تبلیغاتی محصولات عمومی پل ایده آل پارس
  • زنان باردار: در دوران بارداری، زنان باید برای سیفلیس، HIV و هپاتیت B آزمایش شوند. تست STD برای کلامیدیا و سوزاک نیز ممکن است در دوران بارداری انجام شود.a
  • مردان همجنس گرا: مردان این گروه باید حداقل سالی یک بار از نظر سیفلیس، کلامیدیا و سوزاک آزمایش شوند.
  • رابطه جنسی ناایمن و مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی: هر فردی مواد مخدر تزریق می‌کند یا رابطه جنسی بدون محافظی مانند کاندوم دارد، باید حداقل سالی یک بار آزمایش HIV انجام دهد.

برای آشنایی بیشتر با انواع تست STD می‌توانید به بانک جامع آزمایش‌های تشخیصی در وبسایت شرکت پل‌ایده‌‌آل‌پارس مراجعه نمایید.

انواع تست STD

انواع تست های مقاربتی

عوامل مختلفی می‌توانند سبب ایجاد بیماری مراقبتی شوند. در حال حاضر بیش از ۲۰ نوع بیماری مقاربتی وجود دارد. به همین دلیل آزمایش‌های مراقبتی، انواع مختلفی دارند و روی نمونه‌های مختلفی انجام می‌شوند.

آزمایش ممکن است شامل معاینه فیزیکی، سواب دهان، آزمایش ادرار، تست پاپ اسمیر و معاینه میکروسکوپی مایع برداشته شده از زخم، اندام تناسلی یا مقعد باشد. برخی بیماری‌های مقاربتی نیز از طریق آزمایش خون تشخیص داده می ‌شوند. تست‌ STD می‌تواند تنها یک نوع عفونت را شناسایی کند و یا یک پانل کامل برای مجموعه‌ای از عفونت‌ها را شامل شود.

هزینه‌های آزمایش بیماری مراقبتی چقدر است؟

هزینه‌های آزمایش بیماری مراقبتی چقدر است؟

هزینه آزمایش STD بر اساس محل و نوع آزمایش متفاوت خواهد بود. برخی از کلینیک‌ها، معمولاً آزمایش رایگان یا کم هزینه را ارائه می‌دهند.

بررسی نتایج تست STD

هنگام تفسیر نتایج آزمایش STD، به یاد داشته باشید که بیماری‌های مقاربتی دارای دوره نهان هستند. یعنی تا پس از آلوده شدن، مدت زمانی طول می‌کشد تا نتایج آزمایش مثبت شود. اگر آزمایش STD خیلی زود و بلافاصله پس از قرارکیری در معرض عفونت صورت گیرد، نتایج دقیق نخواهد بود.

اگر نتایج آزمایش STD مثبت باشد، درمان را در اسرع وقت شروع کنید تا احتمال عوارض ناشی از آن کاهش یابد. برای راه‌های درمانی با پزشک مشورت کنید.

سخن پایانی

بیماری‌های مقاربتی در حال افزایش هستند و بسیاری از آن‌ها هیچ علامتی نشان نمی‌دهند. ممکن است یک نوع STI داشته باشند و حتی از آن اطلاعی نداشته باشند.

غربالگری منظم می تواند به تشخیص عفونت در مراحل اولیه کمک کند و عوارض ناشی از غفونت مقاربتی را کاهش دهد.

پس اگر  به هر دلیلی نگران سلامت جنسی خود هستید، از تست STD غافل نشوید. مهم است که در نظر داشته باشید که اکثر بیماری های مقاربتی یک دوره کمون دارند. در این دوره، ممکن است عفونت تشخیص داده نشود. بنابراین باید حداقل ۱۴ روز پس از فعالیت جنسی، صبر کنید و سپس آزمایش دهید.

امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا