اپیدرموفیتون فلوکوزوم
اپیدرموفیتون فلوکوزوم گونهای انساندوست است که دارای انتشار جهانی است و بیشتر از عفونتهای کچلی کشاله ران جدا شده است. این ارگانیسم از نظر شیوع سومین عامل کچلیپا (بعد از ترایکوفایتون منتاگروفایتیس واریته اینتردیجیتال و ترایکوفایتون روبروم) میباشد. این ارگانیسم از عوامل شایع کچلی بخصوص کچلی کشاله ران درایران است.
(a) مشخصات ظاهری کلنی: دارای رشد آهسته با کلنیهای سفید و پودری شکل است که بتدریج به رنگ زرد متمایل به سبز، زیتونی روشن یا خاکی در میآید. قطر کلنیها بعد از دو هفته به 2تا3/5 سانتیمترمیرسد. کلنیها دارای چین خوردگیهای نامنظم شعاعی یا متحدالمرکزمیباشند. پشت کلنی بیرنگ و یا زرد قهوهای تا حنائی رنگ است. در اثر کشتهای مکرر موتانهائی با هایفای پنبهای سفید واستریل (عقیم) که در سطح کلنی پخش میشود پدید میآید.
(b) مشخصات میکروسکوپی: ماکروکونیدیهای فراوان که بوسیله پایه عریض، انتهای گرد و جدار صاف مشخص میشوند از ویژگیهای این قارچ است. اندازه این کنیدیها 15-8×10-6 میکرون بوده و یک تا چهار سلولی میباشند. معمولا چندیدن ماکروکونیدی از یک محل ریشه میگیرند و به این دلیل نحوه قرار گرفتن آنها روی هایفای حمایت کنندهشان برگ شبدری شکل است. میکروکونیدیا ندارد. سلولهای کروی با جدار صاف و نیز کلامیدوکونیدی به تعداد فراوان بخصوص در کشتهای کهنه پدید میآیند. هایفای فنری (spiral) شکل نیز ممکن است مشاهده شود.