اطلس قارچ شناسی

فوزاریوم - فوزاریوم سولانی

هیفومیست‌های شفاف

فوزاریوم: قارچی است با رشدی سریع (قطر کلنی در 5 روز به 4/5 سانتی‌متر می‌رسد‌) با سطح صاف پنبه‌ای یا دانه‌ای ابتدا سفید رنگ که بزودی به رنگ‌های ارغوانی، بنفش، قرمز قهوه‌ای، و خاکستری درمی‌آید. پشت کلنی به رنگ خود کلنی و معمولا قرمز صورتی است. در بسیاری از گونه‌های آن پیگمان‌های (رنگ دانه) قرمز یا صورتی در محیط کشت بوجود آمده و در آن نفوذ می‌کند.
کونیدیوفور به شکل شاخه‌های جانبی و نزدیک بهم دیده می‌شود کوتاه و صاف بوده که یا به صورت ساده و تقسیم نشده باقی مانده و یا در راس خود به شاخه‌های متعدد نزدیک بهم تقسیم می‌شود. این قارچ دارای دونوع کونیدی است که هر دو نوع از طریق فیالید ایجاد می‌گردند که عبارتند از: میکروکونیدی که تک سلولی و یا گاهی با یک تا دو تیغه میانی (چند سلولی) گرد، بیضی کشیده یا نخودی شکل دیده می‌شود که بطور تک تک در راس کونیدیوفور ساده ایجاد شده و پس از خروج بلافاصله توسط ماده چسبنده‌ای دور هم جمع شده و یک دسته اسپور راسی توپی شکل یا کروی شکل ایجاد می‌کند. نوع دیگر کونیدی این قارچ عبارت است از: ماکروکونیدی باریک و کشیده یا هلالی شکل و یا راسی شکل با جدار نازک و انتهای نقطه‌ای و تیز و واجد 3 تا 6 تیغه میانی که به شکل خوشه موز در راس کونیدیوفورهای منشعب بوجود می‌آید. ماکروکونیدی‌ها بی‌رنگ هستند و یا رنگ روشنی دارند و هیچ‌گاه سیاه‌رنگ نیستند.


فوزاریوم سولانی: ابعاد ماکروکونیدیا 6/8-4/4×52-27 میکرون و ابعاد میکروکونیدیا 4-2×16-8 میکرون است. در روی گیاهان و خاک یافت می‌شود. 

پل ایده‌آل پارس
کنیدی‌های هلالی شکل در فوزاریوم
کنیدی‌های هلالی شکل در فوزاریوم
کنیدی‌های هلالی شکل در فوزاریوم
کلنی فوزایوم

© 2020 پل ایده آل پارس. تمام حقوق نزد شرکت پل ایده‌ال پارس محفوظ است.

WWW.MEDPIP.COM