سلامت

آزمایش پاپ اسمیر در پریودی : آیا می‌توانید حین پریود پاپ اسمیر انجام دهید؟

گیف تبلیغاتی لگن بهداشتی

تست پاپ اسمیر یکی از مهم‌ترین آزمایشات غربالگری سرطان دهانه رحم است و توصیه می‌شود که خانم‌ها از سن ۲۱ سالگی به بعد، آن‌را به صورت روتین انجام دهند. اما بسیاری از خانم‌ها ممکن است بخواهند در مورد نحوه انجام آزمایش پاپ اسمیر در پریودی بدانند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم و ببینیم آیا می‌توانید در دوره پریود خود آزمایش پاپ اسمیر انجام دهید؟

آزمایش پاپ اسمیر در پریودی

آیا می‌توانید حین پریود آزمایش پاپ اسمیر انجام دهید؟

اگر یک سیکل قاعدگی بسیار منظم دارید، هماهنگ کردن زمان انجام تست پاپ اسمیر چندان دشوار نخواهد بود. اما برای بسیاری از افراد، دوران قاعدگی همیشه طبق برنامه پیش نمی‌رود. در چنین شرایطی آیا انجام آزمایش پاپ اسمیر در پریودی مشکلی ندارد یا باید منتظر بمانید و دوباره برنامه‌ریزی کنید؟

پیش از اینکه به سراغ پاسخ این پرسش برویم، ابتدا لازم است با اصول انجام تست پاپ اسمیر کمی آشنا شویم.

مبانی تست پاپ اسمیر

مبانی تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسیر شامل نمونه برداری از سلول‌های دهانه رحم است. این تست به منظور بررسی علائم سرطان دهانه رحم و همچنین تغییرات سلولی انجام می‌شود. به همین دلیل آزمایش پاپ اسمیر در پریودی ممکن است نتایج آزمایش را تحت تاثیر قرار دهد.

در طول آزمایش، پزشک ابزاری به نام اسپکولوم را وارد واژن شما می‌کند تا واژن باز شده و نمونه برداری آسان تر شود. نمونه برداری با استفاده از یک برس نرم یا وسیله‌ای به نام اسپاچولا انجام می‌شود. سپس نمونه برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می‌شود.

آزمایش پاپ اسمیر گاهی اوقات در طول معاینه لگن انجام می‌شود، که معمولاً به عنوان بخشی از ویزیت سالانه است.

اما به طور کلی توصیه می‌شود غربالگری سرطان دهانه رحم از ۲۵ سالگی شروع شده و تا ۶۵ سالگی به صورت روتین ادامه یابد. تعداد دفعات انجام تست پاپ اسمیر به نتایج قبلی، سن و ترجیحات شخصی فرد و پزشک بستگی دارد.

برای مطالعه بیشتر در مورد تست پاپ اسمیر کلیک کنید.

آیا انجام پاپ اسمیر در پریودی امکان پذیر است؟

پس از آشنایی مختصر و کلی با آزمایش پاپ اسمیر، باید به سراغ سوال اصلی این مقاله برویم. آیا انجام پاپ اسمیر در پریودی امکان پذیر است؟

به گفته‌ی پزشکان انجام پاپ اسمیر در پریودی به میزان خونریزی بستگی دارد.

تست پاپ اسمیر معمولا یک ارزیابی سیتولوژی مبتنی بر مایع است. به این معنی که سلول‌های دهانه رحم در محلول قرار می‌گیرند و سپس آزمایش می‌شوند.

در آزمایشگاه می‌توان سلول‌های دهانه رحم را از خون جدا کرد تا امکان تجزیه و تحلیل مناسب فراهم شود. اما اگر خون بیش از حد در آن نمونه وجود داشته باشد، ممکن است نتایج را مبهم کند. خون زیاد ممکن است برخی از جزئیات سلول‌ها را مبهم کند و نتایج آزمایش را تحت تاثیر قرار دهد.

منظور از خونریزی سنگین در پریود چیست؟

خونریزی واژن

متأسفانه، هیچ پاسخ درستی برای این سوال وجود ندارد. اما اگر آزمایش پاپ اسمیر را برنامه‌ریزی کرده‌اید و خونریزی شدیدی دارید، در حدی که پد یا تامپون کاملا خیس می‌شود، قبل از قرار ملاقات با پزشک خود تماس بگیرید. برخی پزشکان ممکن است احتیاط کنند و توصیه کنند که آزمایش پاپ اسمیر در پریودی را انجام ندهید.

همچنین مسئله راحتی خودتان نیز باید در نظر گرفته شود. اگر در حین پریود بودن برای انجام تست پاپ اسمیر یا حتی معاینه سالانه خود راحت نیستید، بهتر است دوباره برنامه‌ریزی کنید.

سوالات متداول در رابطه با آزمایش پاپ اسمیر در پریودی

آزمایش پاپ اسمیر در پریودی

آیا انجام آزمایش پاپ اسمیر در پریودی امکان دارد؟

از نظر فنی، می‌توانید آزمایش پاپ اسمیر را حین قاعدگی انجام دهید. اما ممکن است بهتر باشد آن ‌را به زمانی که پریود نیستید موکول کنید. شدت خونریزی ممکن است بر نتایج غربالگری شما تأثیر بگذارد.

آیا پریود می‌‍‌‌تواند باعث پاپ اسمیر غیرطبیعی شود؟

بله. خون قاعدگی می‌تواند منجر به یک نتیجه غیر طبیعی شود. گرفتن پاپ اسمیر در طول قاعدگی می‌تواند نتایج آزمایش را تغییر دهد. pH واژن شما در طول قاعدگی کمی تغییر می‌کند. وجود خون ممکن است جمع‌آوری نمونه تمیز از سلول‌های دهانه رحم را برای متخصص زنان دشوار کند.

چند روز بعد از پریود می‌توانم پاپ اسمیر را انجام دهم؟

بهترین زمان برای برنامه ریزی آزمایش پاپ اسمیر، حداقل ۵ روز پس از پایان دوره قاعدگی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا